[img][/img[color
=blue]][
/color]المقادير 2كيلو عصبان نظيف
كيلو رز
عصير طمام 2بصله كبيرة زيت او سمن
2حزمه بقدونس
2حزمه كزبرة خضرة
حزمه شبت
ملح فلفل شطه توابل حسب رغبتك
الطريقه
اولا ننقع العصبان اللى انتى شرياها نظيفه تنقع فى ماء مملح لمده ساعه تقريبا ثم تغسل جيدا واذا استدعى الامر تكحط بالسكينه وممكن متحتاجيش للكحت لانها المفروض نظيفه على حسب الجزار اللى نظفها المهم بعد غسلها جيدا وشطفها توضع فى مصفى وتبدائى تعملى خلطه المحشى العادى وهى تصفر البصل فى السمن ثم يضاف عصير الطمام اوتقطع الطمام صغيرة جدا حسب رغبتك ثم نضيف الخضره بعد تقطيعها ثم الملح والفلفل وباقى التوابل وبعد ما تتسبك نطفى عليها ونغسل الرز جيدا ونصفيه ويضاف للخليط
تيجى بقىاهم مرحله الحشو بصى ياستى اعلمى ديما حاجتين لكل كيلو عصبان نص كيلو رز اما العصبان قبل غسيلها بتكونى مقطعاه بالسكين كل قطعه تقريبا 20 سم لانا لانها بعد السوى بتخس النص بالظبط وتبتدى تحشى الواحده ولا تجعليها مليانه بالحشو يجب ان يكون نصفها فاضى من الجانبين لان الرز بيزيد بعد السوى ووقبل الانتهاء من الحشو حضرى الشوربه على النار وذلك باضافه ماء فقط وعند الغلى تنزلى الواحده تلو الاخرى بان تمسكيها من الجوانب وينزليها ثم تضيفى حبهان ومستكه واذا كانت العصبان صغيرة سوف تاخد حوالى نص ساعه سوى وبعدين تطلعيها فى صينيه وتحمريها وبالهنا والشفا