المقادير
كوب دقيق 2ملعقه كاكاو خام
كوب وربع سكر بودرة
5بيضات
فانليا ملعقه صغيرةبيكنج بودر
ربع شيكولاته خام 1/8 زبده صفرة (حوالى ملعقتين)
ربع كريم شانتيه
علبه زبادى
الطريقه
اولا ندهن صينيه بالسمن بواسطه الفرشاه ثم ننثر عليها دقيق ونقلبها ونفضها كويس لتنخلص من الدقيق الزائد
ثانيا نضرب البيض والفانليا بالمضرب حوالى 3دقائق
ثالثا نضيف السكر حبه حبه والمضرب شغال الى ان يصبح مثل الكريمه
رابعا نضيف الدقيق المخلوط بالبيكنج بودر حبه حبه ثم الكاكاو مع االاستمرار بالضرب وتصب فى الصينيه
ثم
تخبز الكيكه فى فرن متوسط الحراره وبعد النضج تقلب على منخل سلك او اوصينيه عليها سكر سنترفيش وبعد ما تبرد
تقسم اثنين ونفرد عليها كريمه لبانى ونضع الجزء الثانى
ناخذ مربع من الشيكولاته ونبشره بالمبشرة ونضعه جانبا يفضل فى الثلاجه
ثم نسيح الشيكوته بالزبده على حمام مائى ونقلبهم مع بعض ويضاف بسرعه على الكيكه
نكون محضرين الكريم شانتيه
(نضيف الكريم شانتيه فى سلطنيه ونضع عليها علبه الزبادى ومعلقه صغيرة كاكاو
ويضرب جيد فى بالمضرب حوالى 5 دقائق بدون توقف)
يفرد الكريم فوق الكيكه المدهونه بالشيكولاته ثم نرش على الشيكولاته المبشورة
وتجمل الجوانب بالشيكولاته الفارمسيل
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [/img]