whittree عضو متميز
عدد المساهمات : 222 تاريخ التسجيل : 01/05/2011 العمر : 34
| موضوع: فراخ بانية مقرمشة الأربعاء يونيو 08, 2011 8:30 am | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] المقادير
نصف كيلو صدور فراخ مخليه ومقطعه شرائح سميكه
2 بصله ناعمة
معلقه صغيره ملح
معلقه فلفل اسود
معلقه بهارات
ليمونة وحدة
ومعلقتين خل ابيض
كوب زيت للتحمير
بقسماط ناعم
عدد 5 بيضات
الطريقه:
تغسل الفراخ بالماء جيدا وتوضع في مصفاه
تخلط البصل بالملح والفلفل والبهارات وعصير الليمون والخل
ونضع الخلطه علي الفراخ ونحتفظ به في الثلاجه في حدود 3ساعات
ونخرجها من الثلاجه وناخذ قطع الفراخ في طبق ثاني بعد ازاله البصل باليد
ونضع بيضه علي الفراخ ونقلبها جيدا
ونضع الفراخ في البقسماط قطعه قطعه ونتركها لمده نصف ساعه
او ربع ساعة علي حسب جوعك
نضع الزيت علي النار
ونكسر باقي البيض في سلطنيه ونضع عليه فلفل وملح ونضع الفراخ في البيض وتقلي
في الزيت وتضع علي ورقه بس الاحسن مناديل فاين
ليتشرب الزيت وتقدم مع مكرونه اوبطاطس محمره
وبالهناء والشفاء | |
|
nana2011 عضو فعال
عدد المساهمات : 133 تاريخ التسجيل : 17/06/2011 العمر : 36 الموقع : مصر الغالية
| موضوع: رد: فراخ بانية مقرمشة الأحد يوليو 10, 2011 5:04 am | |
| | |
|
ندى2011 عضو متميز
عدد المساهمات : 315 تاريخ التسجيل : 17/06/2011
| موضوع: رد: فراخ بانية مقرمشة الخميس يوليو 14, 2011 11:38 am | |
| | |
|