ابداعات جروب مصر الحرة لاعمال الكروشية
اهلا بك سيدتي في عالم المراة ...هنا ستجدين كل ما تحتاجينه ... فمرحبا بكل التعليقات و الاقتراحات و كذا المشاركات الجادة التي حتما ستكون لنا دعما مفيدا...كل الاقتراحات مرحب بها..


مع تحيات ادارة المنتدى ابداعات جروب مصر الحرة









ابداعات جروب مصر الحرة لاعمال الكروشية
اهلا بك سيدتي في عالم المراة ...هنا ستجدين كل ما تحتاجينه ... فمرحبا بكل التعليقات و الاقتراحات و كذا المشاركات الجادة التي حتما ستكون لنا دعما مفيدا...كل الاقتراحات مرحب بها..


مع تحيات ادارة المنتدى ابداعات جروب مصر الحرة









ابداعات جروب مصر الحرة لاعمال الكروشية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ابداعات جروب مصر الحرة لاعمال الكروشية

اعمال الكروشية والتريكو
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول


 

 بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
whittree
عضو متميز
عضو متميز
whittree


عدد المساهمات : 222
تاريخ التسجيل : 01/05/2011
العمر : 34

بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو Empty
مُساهمةموضوع: بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو   بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو I_icon_minitimeالأربعاء يونيو 08, 2011 8:40 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

من عنيا هقولكم الاول يعنى اية بيكاتا علشان اصلا اكتر الاكلات دى من المطبخ الفرنسى
البيكاتا معناها : طبخ اللحوم أو الدجاج مع طبقة رقيقة من الدقيق .
الشامبنيون ده اللى هوا عيش الغراب او الفطر زىما وضحنا قبل كده

اول
حاجة فى عيش الغراب بيكون فى معلب جاهز ومتنضف فى السوبر ماركت دا بيكون
اسهل كتير من اننا نجيبة ونقطعة ونسلقة لان بيكون لة طريقة فى التقطيع
والتنضيف

وبعدين ممكن تستخدمى لحم او فراخ مش شرط لحم بس
بس طبعا فى المطاعم بيكون لحم بقرى

اللحمة تكون شرايح او فيلية رفيع


المقادير:

10 شرائح بيكاتا.

ملعقتان كبيرتان دقيق.

ملعقتان كبيرتان زبد.

ملعقة صغيرة طماطم.

علبة عش الغراب(هو الفطر أو المشروم أو الشامبنيون).

عصير بصلة.

ملح وفلفل وبهار.


الطريقة:

تتبل شرائح اللحم بالملح والفلفل والبهار وعصير البصل.
يتبل الدقيق بالملح والفلفل وتغطى شرائح اللحم بالدقيق من الجهتين ويضغط علبها باليد خفيفا.
يرفع
الزبد على النار فى صينية حتى يسيح وتضاف قطع البيكاتا وتقلب من الجهتين
حتى تحمر وتضاف "صلصة الطماطم" وتغطى الصينية وتترك على نار هادئة مع
ملاحظة تقليب اللحم من حين لآخر وإضافة قليل من الماء كلما احتاج الأمر حتى
يقترب اللحم من النضج.
تفتح علبة عش الغراب وتضاف إلى اللحم ويغطى ويترك حتى يتم النضج.
عند التقديم ترص قطع البيكاتا ويرص حولها الشامبنيون وتصب فوقها الصلصة المتبقية من اللحم.
تقدم ساخنة ومعها بطاطس محمرة، وسلطة خضراء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rwan2011
مشرفة قسم المطبخ
مشرفة قسم المطبخ
rwan2011


عدد المساهمات : 215
تاريخ التسجيل : 11/03/2011
العمر : 32

بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو Empty
مُساهمةموضوع: رد: بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو   بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو I_icon_minitimeالخميس يونيو 09, 2011 5:23 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
nana2011
عضو فعال
عضو فعال
nana2011


عدد المساهمات : 133
تاريخ التسجيل : 17/06/2011
العمر : 35
الموقع : مصر الغالية

بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو Empty
مُساهمةموضوع: رد: بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو   بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو I_icon_minitimeالأحد يوليو 10, 2011 4:52 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ندى2011
عضو متميز
عضو متميز
ندى2011


عدد المساهمات : 315
تاريخ التسجيل : 17/06/2011

بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو Empty
مُساهمةموضوع: رد: بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو   بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو I_icon_minitimeالخميس يوليو 14, 2011 11:50 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بيكاتا بالشامبنيون واوووووووووووووووو
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ابداعات جروب مصر الحرة لاعمال الكروشية :: مصر الحرة للمطبخ :: الاطباق الرئيسية-
انتقل الى: