صافى سمسم مشرفة قسم المطبخ
عدد المساهمات : 184 تاريخ التسجيل : 18/03/2011 الموقع : مصر الغالية
| موضوع: طريقه عمل القراقيش الثلاثاء يناير 03, 2012 9:40 am | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] 6كوب دقيق 1ونص كوب سمن ويفضل لو بلدى طبعا نص كوب زيت لزوم القرمشة 2معلقة كبيرة سمسم 1 معلقة صغيرة ينسون(اختيارى انا محطتش ينسون) 1معلقة صغيرة شمر(اختيارى انا حطيته لانى بحب طعمه اووى) نص معلقة صغيرة ملح 2 معلقة كبيرة خميرة فورية(لو خميرة بيرة حتة اد عين الجمل) 1 معلقة صغيرة سكر 1كوب ماء دافئ للعجنننننن[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]اول شئ ندوب الخميرة فشوية ميه دافية ومعلقة السكر ونسيبها تعلى حبةبعد كده نجهز بقيت مقاديرنا نحط الدقيق فى طبق غويط وعليه رشة الملح نقدح السمنة والزيت كويييييييس اوى ونحط فيهم السمسم والشمر والينسونونروح عاملين زى حفرة فنص الدقيق ونصب السمنة براااااااحة وخدو بالكم لتتلسعو وتكونو ماسكين معلقة خشب وقلبى الدقيق عالسمنة لحد ميتشربها سيبو الدقيق يهدا حبة وابتدو بسسو الدقيق بايديكم عشان تتاكدو السمنة امتزجت بالدقيق كويييييييييسبعد كده حطو الخميرة واعجنو وزودوا الميه حبة حبة هى مش هتحتاج اكتر من كوب ان شاء الله ممكن تزيد شئ بسيط ع حسب نوع الدقيق طبعاخلصنا عجن كده وبئت تمام التمام نغطيها ونسيبها تخمررررر فجو دافىونبتدى نشكلها ونقطعها ونرصها فصوانى ونسيبها تخمر مرة تانية نولع الفرن على درجة حرارة 180الاول نضعها تحت 10 دقايق لحد متحمر بسيطت من تحت وبعدين نحطها عالرف الشبكة لحد متستوى بتاخد حوالى نص ساعه والهنا والشفا مع كوب شاى البن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
منقول
| |
|