]المقادير كيلو عصبان نظيف
كيلو رز
عصير طمام 2بصله كبيرة زيت او سمن
2حزمه بقدونس
2حزمه كزبرة خضرة
حزمه شبت
ملح فلفل شطه توابل حسب رغبتك
الطريقه
[/color][/left]
اولا ننقع العصبان اللى انتى شرياها نظيفه تنقع فى ماء مملح لمده ساعه تقريبا ثم تغسل جيدا واذا استدعى الامر تكحط بالسكينه وممكن متحتاجيش للكحت لانها المفروض نظيفه على حسب الجزار اللى نظفها المهم بعد غسلها جيدا وشطفها توضع فى مصفى وتبدائى تعملى خلطه المحشى العادى وهى تصفر البصل فى السمن ثم يضاف عصير الطمام اوتقطع الطمام صغيرة جدا حسب رغبتك ثم نضيف الخضره بعد تقطيعها ثم الملح والفلفل وباقى التوابل وبعد ما تتسبك نطفى عليها ونغسل الرز جيدا ونصفيه ويضاف للخليط
[color=violet]تيجى بقىاهم مرحله الحشو بصى ياستى اعلمى ديما حاجتين لكل كيلو عصبان نص كيلو رز اما العصبان قبل غسيلها بتكونى مقطعاه بالسكين كل قطعه تقريبا 20 سم لانا لانها بعد السوى بتخس النص بالظبط وتبتدى تحشى الواحده ولا تجعليها مليانه بالحشو يجب ان يكون نصفها فاضى من الجانبين لان الرز بيزيد بعد السوى ووقبل الانتهاء من الحشو حضرى الشوربه على النار وذلك باضافه ماء فقط وعند الغلى تنزلى الواحده تلو الاخرى بان تمسكيها من الجوانب وينزليها ثم تضيفى حبهان ومستكه واذا كانت العصبان صغيرة سوف تاخد حوالى نص ساعه سوى وبعدين تطلعيها فى صينيه وتحمريها وبالهنا والشفا
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [/img]